Hoe laad je gereedschap met lithium ion accu’s op van Stihl?

De door Gebr. Bonenkamp geleverde STIHL-producten gebruiken moderne lithium-ioncellen voor alle machines met accu. Aangezien de accu voor het eerste gebruik niet noodzakelijk volledig opgeladen moet worden, is de machine binnen enkele uren klaar voor gebruik. Reden: de zelfontlading is verwaarloosbaar. Momenteel bedraagt het capaciteitsverlies bij accu’s van STIHL slechts één tot drie procent per jaar. 

HOELANG DUURT HET OM EEN NIEUWE LITHIUM-ION-ACCU OP TE LADEN?

Vaak wordt beweerd dat accu’s voor het eerste gebruik volledig opgeladen moeten worden. En nog het best ‘s nachts gedurende minstens tien uur, omdat de volledige capaciteit pas na dit oplaadproces beschikbaar is. Dit was het geval met de vroegere nikkel-cadmiumaccu’s (NiCd), die een hoge zelfontladingssnelheid hadden. Als de accu’s lange tijd in de winkel lagen, werden ze automatisch ontladen.

GEEN LANGE OPLAADTIJD VOOR LITHIUM-ION-ACCU’S

Moderne lithium-ion-accu’s hoeven voor het eerste gebruik niet zo lang opgeladen te worden. De accu’s worden geleverd met een lading van 30%. Zelfs als hij lange tijd bij een verkoper ligt, is een STIHL lithium-ion-accu beschermd tegen zelfontlading. Laad een nieuwe accu voor het eerste gebruik op tot 80-100%. Een li-ion-accu opladen duurt een half uur tot vierenhalf uur, afhankelijk van het type accu.

Samenvatting: een LI-ION-Accu opladen

  • Lithium-ion-accu’s van STIHL moeten voor het eerste gebruik tot 80-100% opgeladen worden.
  • Veiligheidstechnologieën voorkomen dat lithium-ion-accu’s oververhit raken.
  • Je kan ze zonder zorgen ‘s nachts opladen.
  • Bescherm lithium-ion-accu’s tegen vocht, hitte en kou.

Een Stihl-machine met accu koop je bij Gebr. Bonenkamp in Tiel! Klik hier voor ons aanbod!

0
Beco Fortum 60